Collectedoel December 2013

Collecte 1 december ‘Help onze diaconie helpen’

De collecte op 1 december zal gehouden worden voor eigen diaconale taken.

De diaconie ondersteunt arme en kwetsbare medemensen, zowel praktisch als financieel. Vaak voor anderen onzichtbaar met het oog op de privacy. Diaconie is soms ‘broodnodig’, in onze eigen gemeente en elders. De diaconie is volledig afhankelijk van de inkomsten uit de diaconiecollectes.

Met uw collectegeld helpt u ons helpen!

Machtigingskaarten voor de Oude Synagoge (1 december)

In de dienst van 1 december zullen we extra aandacht besteden aan het werk van de Oude Synagoge. Zoals u weet ondersteunen wij de Oude Synagoge dit jaar en hebben we een streefbedrag van €2000,00 wat we willen ophalen en wat gebruikt zal worden voor de maaltijden. Dit bedrag hebben we helaas nog niet binnen en daarom is er de mogelijkheid om in de dienst van 1 december een machtigingskaart in te vullen en deze in een collectezak te doen, zodat we aan het eind van 2013 het streefbedrag meer dan opgehaald hebben! In deze dienst zal ook iemand kort iets vertellen wat de Oude Synagoge in zijn leven betekend.

de oude synagoge

 

Collecte 8 december ‘de Oude Synagoge’

De collecte op 8 december zal gehouden worden voor de Oude Synagoge in Harderwijk.

De Oude Synagoge is een inloophuis, waar vanuit een christelijke levenovertuiging en met betrokkenheid van de plaatselijke kerken, een gastvrije, veilige ontmoetingsplaats wordt geboden aan mensen die daar behoefte aan hebben.

Oprechte betrokkenheid en belangeloze aandacht voor mensen staan hierbij voorop. Ze respecteren de gasten in wie ze zijn en ze willen hen helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Het inloophuis is al sinds 2003 een laagdrempelige en gezellige ruimte om andere mensen te ontmoeten. Er is koffie, thee en vrijwel dagelijks de mogelijkheid om met elkaar te lunchen en één maal per week is er een warme maaltijd. En er is een luisterend oor voor degene die daar behoefte aan heeft.

De Oude Synagoge bereikt momenteel honderden mensen, waarvan een groot deel (zeer) regelmatige bezoekers zijn. In hoofdzaak zijn dit mensen die door uiteenlopende psychosociale problematiek moeite hebben om zich staande te houden in het leven van alledag. De gastvrijheid en aandacht door vrijwilligers van de Oude Synagoge helpt hen daarbij.

 

In het jaar 2013 hebben wij vanuit de Fonteindiensten extra gecollecteerd voor de Oude Synagoge. In de dienst van 8 december zal dit afgesloten worden en in de Fonteindienst van januari zullen we bekendmaken hoeveel geld we met elkaar hebben opgehaald en dit zullen we dan ook symbolisch overhandigen aan de Oude Synagoge.

Help mee!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×