Collectedoel 5 juli Compassion

A.s. zondag 5 juli zal er gecollecteerd worden voor Compassion.

Weet je nog? Ons jaarproject in 2014 stond in het teken van Compassion-kinderen. Harmen is namens ons allemaal in Ecuador geweest om met eigen ogen te zien wat Compassion daar doet. We hebben toen €6.960,- met elkaar opgehaald. Daarin zat ook de sponsoring van 20 nieuwe sponsorkinderen. De collecte van 5 juli staat weer in het teken van de ondersteuning van kinderen die dat zo hard nodig hebben.

Wat kun je doen als niet-sponsor?

– Deze collecte ondersteunen en een kindje gaan sponsoren.

Wat kun je doen als sponsor en niet-sponsor?

Bidden: het kind dat je ondersteunt is kwetsbaar en heeft je gebed voor gezondheid, veiligheid en geestelijke groei hard nodig. Voor kinderen is het belangrijk om te weten dat er voor ze gebeden wordt. Ze voelen zich dan bevestigd en bemoedigd. Je kunt je sponsorkind vragen om concrete gebedspunten voor hem of haar en de familie. Zo versterk je de band op een heel mooie manier. Daarnaast leert het sponsorkind ook voor jou te bidden.

Schrijven: door regelmatig te schrijven kun je je sponsorkind bemoedigingen. Je helpt hierdoor hem of haar te groeien in zelfvertrouwen en eigenwaarde. En je ontvangt vaak bemoedigende post terug.

Geven: door je maandelijkse bijdragen en je extra giften voor speciale gelegenheden om hen te voorzien in onderwijs, Bijbelonderwijs, gezondheid en een betere uitgangspositie voor werk.

Bezoeken: door ontmoeting is het mogelijk je wederzijdse dank en verbondenheid uit te drukken op een wijze die niet mogelijk is via brieven.

Wat levert het op?

Uit onderzoek van Compassion blijkt dat sponsorkinderen meer kansen hebben in de samenleving. Een paar resultaten:
– 27-40% meer kans hebben op het afronden van middelbaar onderwijs,
– dat zij 35% meer kans maken op een kantoorbaan en,
– dat zijn 30-75% meer kans maken om leiders te worden.

50% van alle kinderen in de wereld leeft in armoede. Terwijl dat niet nodig is. Sponsor je mee? Zowel deze collecte als het sponsorschap wordt van harte bij u aan bevolen.

Meer info: www.compassion.nl

5 juli.2

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×