Collectedoel 12 februari

De opbrengst van de collecte van a.s. zondag 12 februari is bestemd voor de Ecuador Muskathlon, een reis georganiseerd door Compassion. Wietske Hekstra neemt van 18 t/m 28 september dit jaar deel aan de Ecuador Muskathlon. Compassion organiseert deze Muskathlon in samenwerking met 4M om kinderen uit de armoede te bevrijden. Tijdens deze reis bezoeken de deelnemers niet alleen projecten van Compassion, maar zullen ze op de Muskathlondag zelf een sportieve prestatie leveren. Wietske gaat een halve marathon hardlopen.

Hoewel Ecuador vaak wordt gezien als tweede wereldland leeft een groot deel van de bevolking in extreme armoede. Vooral de mensen aan de kustregio’s en in het hoge binnenland worden vergeten door de rest van de wereld. Naast armoede zijn vooral drugs, drank en sociale problemen grote issues die mensen in hun greep houden. Om de cyclus van armoede te doorbreken heeft Compassion via lokale kerken projecten met sponsorkinderen, waardoor kinderen een opleiding kunnen volgen die hen straks nieuwe kansen op een baan geven. Als kinderen onderwijs, gezondheidszorg en voedzaam eten krijgen zal hun kans op het doorbreken van de armoedecirkel drastisch toenemen. Bovendien leren ze Jezus Christus kennen. Veel kinderen worden gered door het werk van Compassion.

Wietske vertelt ons 12 februari meer over dit bijzondere en moedige project en wat haar eigen sportieve inspanning gaat worden!

Geef je mee?

Kijk ook eens op: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1250/wietske-hekstra.html

              

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×