Collecte 19 februari: Slachtoffers Syrië

Wat een hartverscheurende beelden uit Turkije en Syrië! Al zeker tienduizenden doden na twee allesverwoestende aardbevingen. Lokale hulporganisaties vragen dringend om gebed. “Bid voor hen die lijden onder de gevolgen van de aardbevingen.”

Tienduizenden mensen zijn gewond, gezinnen dakloos en huizen vernietigd. Mensen zijn de wanhoop nabij. De impact is enorm. “We voelden allemaal dat de dood dichtbij was”, zegt Ibrahim Najjar*, een partner van Open Doors in Aleppo, Syrië.

Kerken doen alles wat ze kunnen om hulp te bieden. Iedereen is welkom voor voedsel, kleding en onderdak. Dit is ontzettend hard nodig om alle slachtoffers van de aardbeving te helpen.

  • Met 90 euro ontvangen drie gezinnen in het rampgebied noodzakelijke medische hulp.
  • Voor 50 euro ontvangt een gezin een set warme winterkleren om zich te beschermen tegen de kou.
  • Met 35 euro help je een gezin met een voedselpakket voor ongeveer een maand.

Het geld komt via Kerk in Actie terecht bij de samenwerkende hulporganisaties die de Giro555-actie hebben opgezet. Geef via de collectemand bij de uitgang van de kerk of via de Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. ‘Help slachtoffers aardbeving’.

Kerk in Actie werkt in Syrië, niet in Turkije. Daarom vragen we je hulp voor de slachtoffers in Syrië. Uiteraard gaan onze gebeden net zo hard uit naar de getroffen bevolking van Turkije.

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×