Collecte 14 april: Keti Koti Harderwijk

De missie van de stichting is om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de kennis en bewustwording omtrent het Nederlandse trans-Atlantische slavernij- en koloniale verleden in de stad Harderwijk. Daarin staan verbinding, vrijheid, gelijkwaardigheid en kennisverrijking centraal. De herdenking en viering van Keti Koti, verdiept met educatie, kunst, cultuur en dialoog, willen wij als fundament voor een gezamenlijke toekomst op basis van gelijkwaardigheid.

De stichting werkt aan de missie door het samenbrengen van denkers, wetenschappers, cultuurmakers en geïnteresseerde burgers in Harderwijk en haar omgeving van alle leeftijdsgroepen. Activiteiten rond educatie en herdenking vormen belangrijke pijlers voor het concrete aanbod naar de samenleving. Door dialoog, herdenking en viering van de afschaffing van de Nederlandse trans-Atlantische slavernij en bewustwording van haar erfenis streven we bij te dragen aan een stad waarin inwoners wederzijds begrip en respect voor elkaar hebben en diversiteit omarmen.

We praten niet over de schuldvraag van ons slavernijverleden. Wij zoals we hier zitten, dragen we geen schuld en zijn we geen slachtoffers. Wij zijn allen nazaten van onze voorouders. Het is aan ons om te bouwen aan een inclusieve, gelijkwaardige samenleving.

Geven kan via de Scipio-app, de collecte mand bij de uitgang van de kerk, via de QR-code of door te storten op NL39RABO0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. ‘Keti Koti Harderwijk’.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×