Collecte 13 januari ‘de Oude Synagoge’

Oude Synagoge De collecte op 13 januari zal gehouden worden voor de Oude Synagoge in Harderwijk.

De Oude Synagoge is een inloophuis, waar vanuit een christelijke levenovertuiging en met betrokkenheid van de plaatselijke kerken, een gastvrije, veilige ontmoetingsplaats wordt geboden aan mensen die daar behoefte aan hebben.

Oprechte betrokkenheid en belangeloze aandacht voor mensen staan hierbij voorop. Ze respecteren de gasten in wie ze zijn en ze willen hen helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Het inloophuis is al sinds 2003 een laagdrempelige en gezellige ruimte om andere mensen te ontmoeten. Er is koffie, thee en vrijwel dagelijks de mogelijkheid om met elkaar te lunchen en één maal per week is er een warme maaltijd. En er is een luisterend oor voor degene die daar behoefte aan heeft.
De Oude Synagoge bereikt momenteel honderden mensen, waarvan een groot deel (zeer) regelmatige bezoekers zijn. In hoofdzaak zijn dit mensen die door uiteenlopende psychosociale problematiek moeite hebben om zich staande te houden in het leven van alledag. De gastvrijheid en aandacht door vrijwilligers van de Oude Synagoge helpt hen daarbij.

In het jaar 2013 zal de Oude Synagoge regelmatig terugkomen tijdens de collectedoelen van de fonteindiensten. Ons speerpunt zal ook zijn om dit jaar hen extra te ondersteunen. In de fonteindienst van 13 januari zal één van de fonteindiakenen dit doel toelichten en vertellen waar we concreet de Oude Synagoge dit jaar mee kunnen helpen!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×