Bericht van de beroepingscommissie

Beste Fonteiners,

In de zoektocht naar een Fonteinpredikant zijn we als beroepingscommissie alweer een tijd druk aan het werk. Nu de vakanties weer voorbij zijn en het nieuwe kerkelijke seizoen weer begint, willen we graag een update geven.
Dat je soms een tijdje niks van ons hoort, betekent zeker niet dat wij de afgelopen tijd stilgezeten hebben. Wij kunnen inhoudelijk nog niet te veel vertellen, maar we kunnen in elk geval wel vertellen waar wij op dit moment mee bezig zijn. In ons vorige stukje heb je al het een en ander kunnen lezen over het aantal namen die wij onderzocht hebben en via welke kanalen wij die verkregen hebben en hoe ver het daarmee stond. Deze keer wil ik je meenemen in het proces, wat doet een beroepingscommissie precies en hoe werkt het. Ikzelf had hier geen idee van toen ik in de beroepingscommissie stapte, het lijkt zo makkelijk, je zet een vacature uit en er komen sollicitanten, toch?

Het zoeken naar een predikant vergt toch een andere aanpak…

Wat doen wij met de aangedragen namen?
Allereerst onderzoeken wij deze zorgvuldig. We kijken of iemand beroepbaar is; dit houdt in dat diegene minimaal 4 jaar ergens in dienst is voordat je iemand überhaupt kan benaderen. Verder kijken wij of hij of zij de juiste opleiding genoten heeft en of diegene spreekt zoals wij bij Fonteinwerk graag zouden zien. Daarnaast bekijken wij natuurlijk hoe deze persoon in het geloof staat, hoe hij zich laat inspireren door Jezus Christus en hoe hij of zij dit kan overbrengen naar de gemeente.
Als wij het er met elkaar over eens zijn dat deze persoon binnen Fonteinwerk zou kunnen passen, benaderen wij hem of haar met de vraag of hij/zij interesse heeft. Helaas is niet iedere potentiële kandidaat beschikbaar of op zoek naar een nieuwe (parttime) baan. Wanneer iemand interesse heeft, hebben wij verschillende gesprekken om te kijken of we bij elkaar passen en of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Je kunt begrijpen dat het zoeken naar een predikant geen gemakkelijk werkje is en dat zorgvuldigheid geboden is.

Op dit moment worden er drie personen benaderd met de vraag of zij interesse hebben. Daarnaast zijn we in gesprek met een potentiële kandidaat waarover wij positief gestemd zijn.

Eerder is gebleken dat toen we heel dichtbij waren om een kandidaat voor te dragen, er toch nog redenen kunnen zijn dat het uiteindelijk op niets uitloopt. Daarom blijven wij ondanks de positieve gesprekken met een van de kandidaten toch doorzoeken. Jij kunt ons hierbij helpen. Hoe? Heel belangrijk is gebed; blijf alsjeblieft voor ons bidden dat wij de juiste kandidaat zullen vinden. Daarnaast heb je op vakantie misschien wel iemand horen spreken waarvan je dacht “wauw, dat is echt iemand voor Fonteinwerk”. In dat geval horen wij graag de naam.

Wij vertrouwen erop dat God ons leidt naar een geschikte kandidaat!

Met een vriendelijke groet namens de beroepingscommissie,

Annalien Koel

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×