Actie: koeien voor weeshuis in Oeganda

Marijn Fidder is samen met haar vriend Tobias in Oeganda. Marijn fotografeert er onder meer bij Carolyn. Zij zorgt voor 30 gehandicapte weeskinderen in Nankoma. Carolyn heeft moeite om alle 30 kinderen elke dag genoeg eten te geven. Ook hebben ze geen stromend water of wc. En te weinig geld voor goede medische zorg. Carolyn en de vrijwilligers (vrouwen uit het dorp die meehelpen in het weeshuis) doen er alles aan om zichzelf te kunnen onderhouden door het verbouwen van casave en maïs. Ook hebben ze een paar kalkoenen. Maar dat dekt bij lange na niet de wekelijkse kosten.

Het liefst zou Carolyn een aantal koeien kopen, 4 tot 6 koeien. Melk is namelijk heel waardevol in Oeganda en levert aardig wat geld op. Geld dat hard nodig is voor betere medische zorg, voedzame maaltijden, scholing en uiteindelijk het bouwen van een goed huis.

Fonteinwerk heeft besloten Carolyn en haar 30 weeskinderen te ondersteunen. Ons doel is om geld bijeen te brengen voor in elk geval 3 koeien en mogelijk meer. Eén koe kost ongeveer 500 euro. Eén Fonteiner heeft al toegezegd één koe te kopen, dus het begin is er.

Doe je mee? Stort je gift dan op rekeningnummer NL67 RABO 038 572 61 39 t.n.v. Protestantse Gemeente Harderwijk inzake “Fonteinwerk Oeganda”.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×