24 september – Lichtjesloop Harderwijk

Zaterdag 24 september 2022 is de dag! Weide Wellen van 13.00 tot 22.00 uur. Omcirkel ‘m met pen, maak een notitie in je smartphone en zet het op je to-do lijst.

Geïnspireerd op KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is het idee voor De Lichtjesloop ontstaan. KWF Samenloop was een 24-uurs wandelevenement voor KWF dat werd gehouden tussen 2006 en 2019. In 2021 werd, als gevolg van de coronacrisis, besloten om definitief te stoppen met de evenementen.

Maar het wandelen, de kaarsenceremonie, de saamhorigheid… deze ervaringen hebben zoveel indruk achter gelaten bij veel mensen, dat het idee is ontstaan om toch weer iets te gaan organiseren. Het zal natuurlijk in aangepaste vorm zijn, kleinschaliger, maar we gaan weer lopen! Een team van vrijwilligers heeft dit opgepakt en vormgegeven, zodat dit evenement doorgang vindt. De dag bestaat uit het lopen van de loopteams, het verkopen van tal van producten door de loopteams zelf vanaf hun marktkraampjes, op het podium zullen diverse koren de dag muzikaal omlijsten en nog veel meer. Dus kom zeker even kijken op de Weide Wellen want voor de eregasten, loopteams, koren en organisatie is het natuurlijk fijn wanneer er veel mensen komen! Iedereen is van harte uitgenodigd.

Bij Heerlijk Harderwijk (in het oude gemeentehuis) kun je kaarsenzakken kopen voor dit evenement. Kaarsenzakken zijn 5 euro. Die komen versierd langs de route te staan op de Stille Wei. Er komt een koppelsteen in om hem te verzwaren en een kaars, zodat hij de hele avond mooi brandt.

Tijdens De Lichtjesloop vieren we het leven met onze eregasten. De 16 loopteams die zich nu al hebben aangemeld, zamelen geld in voor Stichting De Maretak Veluwe.

De doelstelling van De Maretak is:
het aanbieden van een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten.

De Maretak reikt mogelijkheden aan om een weg te vinden in het verwerkingsproces. Dat doen we bijvoorbeeld via: het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten. En dit doen we voor iedereen in en om Harderwijk die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten.

Protestantse Gemeente Harderwijk in actie voor Maretak

Team Protestantse Gemeente Harderwijk doet mee aan de Lichtjesloop (opvolger van de SamenLoop voor Hoop) met een team dat bestaat uit leden van de wijkgemeenten Plantagekerk, de Regenboog en het Fonteinwerk.
De ziekte kanker raakt ook onze gemeente. We leven van harte mee met patiënten, naasten en nabestaanden. We lopen samen op ter bemoediging van hen die met de ziekte leven en uit dankbaarheid voor hen die herstellen. Tijdens het lopen denken we aan mensen van wie we afscheid namen.
En we voeren actie voor de Maretak. Dat is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten, o.a. door het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten. Allemaal zaken die helpen om een weg te vinden in het verwerkingsproces. Help je mee met een bijdrage? Klik < hier > om te doneren.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×