22 mei: Workshop Bijbelse tapas met kookdominee Han Wilmink 

“Bijbels culinair is samen koken, samen genieten van maal en verhaal, is proeven hoe goed de Bijbel smaakt!” Aldus Han Wilmink, in (kerkelijk) Nederland vooral bekend als ‘de kookdominee’. Naast dat hij ‘gewoon’ dominee is, organiseert hij al meer dan twintig jaar kookworkshops in het hele land. Het is zijn bedoeling dat de deelnemers na afloop met een schat aan nieuwe smaken en ervaringen huiswaarts gaan.

Samen gaan de deelnemers aan de slag om een viertal Bijbels geïnspireerde mini gerechtjes te maken! Samen lekker en bijzonder koken is al een feest. En na het koken, aan tafel zorgt hij voor ‘gekruide’ verhalen tijdens het eten. Juist door de combinatie van maal èn verhaal onderscheidt  ‘Bijbels culinair’ zich van andere kookworkshops. “Achtergronden van voedsel in Bijbelse tijden, joodse tradities, symboliek van de maaltijd, anekdotes…  Voedsel vertelt een verhaal.”

Han combineert een passie voor voedsel met een passie voor de Bijbel. Dat bracht hem tot de combinatie Bijbels-Culinair. “Het mooie is dat mensen van allerlei afkomst meedoen. Met allerlei verschillende kerkelijke achtergronden, maar net zo goed mensen die niet veel hebben met de kerk of het geloof, maar gewoon geïnteresseerd zijn in hoe een Romeins ei uit het jaar nul smaakt. Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor mij belangrijke criteria. Laagdrempeligheid en een gezellige ontspannen sfeer, staan voorop!” aldus een enthousiaste Han Wilmink.

Geef je op voor deze workshop bij Monica van Saarloos, Pastoraat.regenboog@pgharderwijk.nl

De workshop vindt plaats op maandag 22 mei van 18.30 – 21.30 uur in De Regenboog.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×