10 mei: Open avond over ‘Omzien naar de ander’

De pastorale teams van de PGH, de Protestantse Gemeente Harderwijk, organiseren op woensdag 10 mei een open avond over het pastoraat. Iedereen van het bezoekwerk, maar ook ieder ander, PGH en alle kerken en belangstellenden buiten de kerken: hartelijk welkom!

Zorgen voor de ander of omzien naar je naaste medemens, dat noemt de kerk ‘pastoraat’. Een herder is een pastor en die pet past ons allemaal.

Als spreker hebben wij ds. Nynke Dijkstra – Algra uitgenodigd. Zij werkt bij de landelijke PKN en heeft verschillende publicaties op haar naam staan over dit onderwerp. Zij spreekt hierover door het hele land.

Zelf zegt ze over deze avond: “Ik stel me zo voor dat ik iets zeg over wat pastoraat eigenlijk is, wat het ook onderscheid van naar elkaar omzien – wat mensen natuurlijk breed doen gelukkig, ook buiten de kerk. Dus iets over ‘visie’ op pastoraat en dat iedereen daar een rol in kan vervullen. En dat je daarin kunt leren en groeien. Tegelijk zijn er mensen met
1. extra verantwoordelijkheid in dezen (predikanten/ ouderlingen/ bezoekmedewerkers) en
2. mensen die hierin gaven hebben ontvangen, pastorale gaven. Het belang van goed luisteren, vertrouwen dat moet groeien.
Ik hoop dus ook iets te zeggen over pastoraat als iets namens de Herder met een hoofdletter. De rol van gebed en schriftlezing.”

We zullen ook met elkaar in gesprek gaan.

We hopen op een inspirerende bijeenkomst die informatief en enthousiasmerend zal zijn voor dit belangrijke werk, het omzien naar elkaar.

Van harte welkom iedereen op woensdag 10 mei om 19.45 uur (inloop 19.15 uur, afsluiting rond 21.45 uur) in de Plantagekerk!
Namens de pastorale teams van de PGH.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×