Jaarthema 2021-2022

Vol van de Geest

Als missionaire wijkgemeente willen we volop in beweging zijn. Voortdurend in vernieuwing en verandering. Zowel ieder persoonlijk als ook gezamenlijk als gemeenschap.

Maar het doel is niet dat we voortdurend iets nieuws willen. En het doel is ook niet ik zelf of wij zelf. Het doel is Gods Koninkrijk en hoe we als gemeenschap dienstbaar kunnen zijn aan Gods plan voor ons en onze wereld.
We willen meegenomen worden in de beweging van Jezus Christus. Hij kwam in de wereld om Gods liefde te laten zien. Hij deed dat door zijn woorden en daden, door zijn leven en sterven, in het bijzonder door zijn overwinning op al het verkeerde en zelfs de dood.
Hoe worden wij in die beweging meegenomen? Door zijn heilige Geest. Hoe meer we met Hem in aanraking komen, hoe meer we in vuur en vlam komen staan voor Hem en hoe meer we leren ontdekken welke plek wij dan in Gods Koninkrijk kunnen innemen.

Dit jaar dus een jaar lang concentratie op samen leren, oefenen en gevormd worden door de kracht van Gods Geest. Dat is de Geest die ons vrij maakt van wat ons tegenhoudt. Die ons vult met liefde en vreugde. Die ons helemaal in beslag wil nemen.
Hij laat geloof, hoop en liefde in ons groeien. Hij deelt gaven en talenten uit, waarmee wij kunnen floreren. Hij is uitbundig om ons mee te nemen in de flow van Gods liefde. De Geest van overvloed!
Uit die overvloed willen we een jaar lang putten in onze vieringen, in de FonteinAcademy, in andere ontmoetingen. Online en live. Lockdown of niet, of we elkaar kunnen aanraken voor een zegening of niet – deze Geest laat zich in elk geval tegenhouden door 1,5 meter afstand of meer. Ook internet en online contact kan Hij gebruiken om ons te laten delen in de ‘abundance’ van Gods goedheid.

Als maandthema’s hebben we in 2022 nog op stapel staan:

Februari-maart: speciale gaven: klanktaal, profetie, maar ook gastvrijheid en voor alles de liefde
April: vol van de kracht van de Opstanding
Mei: gemeenschap vol van de Geest, Geest van verbondenheid
Juni: Growing Young
Juli: ‘abundance of the heart’

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×