Eerste Vredeswandeling in Harderwijk

Dit jaar is er voor het eerst een Walk of Peace in Harderwijk. Deelnemers van kerken, moskeeën en uiteenlopende maatschappelijke organisaties trekken zaterdagmiddag 16 september in optocht door de (binnen)stad om uiting te geven aan hun onderlinge verbondenheid en hun strijd tegen een dreigende verdeeldheid. Thema is: Vrede maken we zelf.’

De vredeswandelingen tijdens de jaarlijkse Vredesweek zijn een initiatief van Pax, de landelijke vredesbeweging. In Harderwijk heeft de Protestantse Gemeente het voortouw genomen. Organisaties en individuele personen met hart voor een meerharmonieuze Harderwijkse samenleving verzamelen zich zaterdagmiddag 16 september om 16.00 uur in de Plantagekerk aan de Stationslaan voor een korte samenkomst met muziek en een enkele spreker. Daarna wandelt de groep met eventueel eigen meegebrachte spandoeken en borden voor vrede door het stadscentrum.

De deelnemers lopen de Walk of Peace om zich te verbinden met vrede en met elkaar, ook al zijn ze nog zo verschillend. Aan het publiek op straat demonstreren ze hun vertrouwen in een vreedzame samenleving, ook dichtbij huis als het gaat om vluchtelingen en mensen die een beetje anders zijn. Rond 17.30 uur wordt de vredeswandeling bij de Plantagekerk afgesloten. Iedere belangstellende is welkom.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×