Agenda

Deze agenda geeft een overzicht van alle events die het Fonteinwerk organiseert of leuk vindt om te vermelden.
Dit zijn bijvoorbeeld de Fonteindiensten, Fontein Celebrations, lezingen of andere evenementen.

Klik op een agenda-item als je graag meer informatie wil lezen!

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‹ terug naar alle evenementen

Fonteindienst – Beeldenstorm!

Op zondag 14 november 2021, van 11:30 tot 13:00

Evenement Navigatie

In deze dienst gaat ds. Irma Jansen-Kleinjan voor. Het thema is ‘Beeldenstorm!’. We leven in een beeldcultuur, waarbij we elke dag ontelbaar veel beelden moeten verwerken. Vroeger waren er vooral in de kerken veel beelden te zien, als illustratie en uitleg bij de bijbelse verhalen. Na de beeldenstorm tijdens de reformatie kennen wij in onze protestantse kerken maar weinig beelden meer. Maar we ontdekken steeds meer hoe God niet alleen tot ons spreekt met woorden maar ook in beelden.
In hoeverre staan we nu in de veelheid van alles wat we zien nog open voor Gods beelden? Irma zal ons meer vertellen hoe we dit in ons eigen leven en ook in onze kerk(diensten) kunnen ervaren.

De muziek is van Annelien en band

Je bent van harte welkom om de dienst live te bezoeken (inloop vanaf 11.15 uur in de Plantagekerk). Er is kinderdienst en oppas. En na afloop is er in de kerk weer koffie en thee en limonade.

Nu de maatregelen voor Corona door de overheid weer aangescherpt zijn, betekent het dat wij ook weer wat extra maatregelen nemen. Hieronder de maatregelen die tijdens de Fonteindienst gelden: 

  • We nemen alleen bij binnenkomst de hoofdingang aan de Stationslaan. Als je slecht ter been bent of kinderen naar de crèche wil brengen, mag je de ingang aan het Hogepad nemen. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat de koffiedrinkers van de eerste dienst op zondagmorgen niet in de looproute staan. De ingang aan de zijkant is voortaan dicht. Neem je jas gewoon mee naar binnen, zodat we niet door elkaar heen gaan lopen naar de verschillende kapstokken.
  • In de kerk draag je een mondkapje, als je zit mag het mondkapje af.
  • In de kerkzaal zitten we op 1,5 meter afstand van elkaar. Er zijn geen rijen meer afgesloten maar zorg dat je met degene voor je ‘om-en-om’ zit zodat je niet pal achter elkaar zit. Er lopen mensen in de kerkzaal die ons daarbij willen helpen, dus luister naar hun advies.
  • Probeer met het koffiedrinken ook de ruimte te benutten en afstand te houden.

Laten we dit met elkaar goed doen en goed voor elkaar en onszelf zorgen, zodat iedereen met welke mening dan ook zich veilig voelt in de kerk.

De Fonteindienst is ook te volgen via de live-stream en de CAI televisie.
Schakel om 11.30 uur weer in via CAI TV kanaal 707 of via de website www.pgharderwijk.nl/live-stream (klik op de foto van de Plantagekerk).
Graag tot ziens!

Locatie

Plantagekerk Harderwijk
Stationslaan 136
Harderwijk, Gelderland 3841 DC Nederland
+ Google Maps
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×