Gezien de goede belangstelling vorig jaar organiseren de Protestantse Gemeente Harderwijk en het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen ook dit jaar in augustus zes keer de stadswandeling rond het thema Oog voor jou. De wandeling duurt een uur en is gratis.

Harderwijk heeft een rijke geschiedenis waar we oog voor willen hebben. In het bijzonder hoe Harderwijkers door de loop der eeuwen reageerden op mensen die van buiten in de stad kwamen, soms in heel grote aantallen. Denk aan studenten aan onze vroegere universiteit, de duizenden militairen van het Koloniaal Werfdepot en later in de vijf Harderwijkse kazernes en meer recent de vele honderden vluchtelingen in AZC Harderwijk en als statushouder in onze wijken.
In Harderwijk is iedereen welkom. Daarover gaat het tijdens deze stadswandeling ‘Oog voor jou’, op de donderdagen 22 en 29 augustus, onder leiding van een officiële stadsgids. Starten kan om 10.00 uur of om 11.00 uur. Start- en eindpunt is de Plantagekerk aan de Stationslaan. De gekozen route is ook begaanbaar voor scootmobielen.
Voorafgaand staat er een kopje koffie voor u klaar. Aanmelding vooraf is niet nodig.