Fonteinwerk jaarrekening & begroting

Voor het eerst in de geschiedenis van Fonteinwerk hebben we een jaar (2023) met een klein negatief saldo van € 1.224 afgesloten. Dit hebben we gelukkig kunnen opvangen vanuit onze reserves die we hebben opgebouwd. Daar zijn we dankbaar voor. De kosten van 2023 vielen hoger uit dan begroot door: hogere kosten voor community-avonden, een BBQ, extra kosten door vacature Fonteinpredikant doordat we extra sprekers moesten inhuren en tot slot zijn de kosten rondom muziek bij de diensten gestegen. Het inhuren van bands is duurder geworden en daarnaast hebben we meer geld uitgegeven aan het inhuren van externe geluidstechnici om tijdens diensten het geluid goed af te stellen.
Positief nieuws is dat afgelopen jaar ook de inkomsten zijn gegroeid door een stijging van de giften. En daar zijn we dankbaar voor.
Maar onder aan de streep hebben we de kosten in 2023 niet volledig kunnen dekken met de giften die we mochten ontvangen.
Overigens past het beeld van toegenomen kosten voor Fonteinwerk ook helemaal bij de landelijke trend dat op heel veel fronten de uitgaven zijn gestegen. Iets wat zeker ook geldt voor de huishoudens die de kosten van levensonderhoud het afgelopen jaar verder zagen stijgen.

In de concept begroting 2024 komen we uit op een tekort van €5.728,-. We verwachten dit jaar dus opnieuw een negatief saldo. Dit is deels te verklaren doordat er minder mensen zijn die geven, en doordat het bedrag dat gemiddeld gegeven wordt ook daalt, en tot slot doordat potentiële gevers ons nog niet goed kunnen vinden. Dit leidt dus tot minder inkomsten.
Tegelijkertijd stijgen netto de kosten, omdat we met elkaar de afgelopen jaren hebben besloten extra te investeren in Jongeren en Gezinnen (Growing Young), en omdat kosten voor geluid en bands ook verder toenemen. De kosten voor sprekers gaan omlaag omdat we nu minder sprekers extern hoeven in te huren sinds de komst van Sjaak Biewenga.

Wat je niet in de begroting kunt vinden, zijn de kosten voor de Fonteinpredikant en het gebruik van het kerkgebouw. Deze worden gefinancierd vanuit de PGH via de actie Kerkbalans (= Vaste Vrijwillige Bijdrage) en onze afdracht vanuit Vrienden van Fonteinwerk.
Wil je ook financieel bijdragen aan de VVB en/of Vrienden van Fonteinwerk, stuur dan even een berichtje naar info@fonteinwerk.nl

Bij deze willen we jou/jullie vragen om te overwegen om je bijdrage aan Fonteinwerk te verhogen zodat we als geloofsgemeenschap verder kunnen groeien. Ook gaan we aan de slag om geldwervingsacties te verbinden aan concrete doelen, zodat direct duidelijk is waaraan je met jouw gift kunt bijdragen. Hier komen we graag later een keer op terug.
Wil je meedenken of heb je vragen? Of wil je de jaarrekening inzien? Ik hoor het graag via secretaris@fonteinwerk.nl

Namens de Stuurgroep, Bart ter Veen.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×