Nieuwe rubriek – Even voorstellen…

Als Fonteinwerk willen we graag ‘gemeente zijn’, elkaar (beter) leren kennen en naar elkaar omkijken. Daarom starten we in de nieuwsbrief met een nieuwe rubriek “Even voorstellen…” waarin Fonteiners kort iets over zichzelf vertellen en daarna het stokje overdragen. John en Jacqueline Simon bijten de spits af.

Best spannend om de eerste te zijn van een rubriek in het Fonteinnieuws. Want ja, wat schrijf je nu wel en niet op. Gelukkig kregen wij een aantal vragen voorgelegd en die dus maar als onze “gids” gebruikt om wat te vertellen.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wie wij zijn. Onze namen zijn John en Jacqueline Simon en 29 en 27 jaar oud, nou niet helemaal. Dit is geteld vanaf onze wedergeboorte. Het eerste levenslicht zagen wij 55 en 53 geleden in Utrecht. John is op 4-jarige leeftijd naar Harderwijk vertrokken en daar opgegroeid. Jacqueline is in Utrecht opgegroeid. Utrecht is ook de plaats waar wij elkaar hebben ontmoet als de grote liefdes van ons leven en zijn daar ook getrouwd. Via Utrecht en 24 jaar Zeewolde zijn wij sinds 5 jaar weer in Harderwijk beland. Samen hebben we twee kinderen gekregen en daar zijn twee “bonuskinderen” bij gekomen, een schoonzoon en een schoondochter. Verder zijn wij gezegend met 4 kleinkinderen. Tot zover even genoeg over wie wij zijn.

Maar ja, hoe zijn wij toch bij dat Fonteinwerk terecht gekomen. Corona is hierbij gek genoeg het antwoord. Een jaar of twee voor corona bezochten wij de Fonteindienst sporadisch een keertje. Dit was zeker op één hand te tellen. Echter tijdens de afgelopen anderhalf jaar hebben wij veel nagedacht over onze plaats in een gemeente en hoe wij mogen dienen. Gedurende deze periode zijn wij eigenlijk steeds trouwer de Fonteindiensten gaan volgen. Toen de diensten weer fysiek mochten worden bezocht, maakten wij van deze mogelijkheid gebruik. Vooral ook om te weten te komen, wie die “Fonteiners” dan wel zijn. De Tuinfonteinen deze zomer waren nieuw voor ons, maar wij werden er enthousiast en blij van. Sinds kort hebben wij besloten ons bij het Fonteinwerk aan te sluiten als lid, omdat wij in ieder geval hebben gemerkt dat je mag zijn wie of wat of hoe je ook bent.

Tot slot is ons gevraagd waar wij nu blij van worden. Jacqueline is blij en dankbaar dat zij beschikbaar mag zijn voor mensen om haar heen. Door een praatje, vrijwilligerswerk of wat er op een dag op haar pad komt. Dienen in de kerk, maar ook daarbuiten om zo dienstbaar te mogen zijn in Gods Koninkrijk. John kan van een hoop dingen blij worden. Veel daarvan komen overeen met die van Jacqueline. Maar John wordt echt blij van de onbevangenheid van kinderen. De oprechtheid en eerlijkheid, doet zijn hart smelten.

Mocht je meer over ons willen weten, dat kan natuurlijk altijd. Om jullie te helpen om ons te vinden, tref je daarom een foto van ons aan.

Rest ons nog één ding om te melden. Een rubriek is leuk om te starten, maar het moet natuurlijk wel een vervolg krijgen. Afgelopen zondag mochten wij getuigen zijn van de doop van Jade Lisa, dochter van Nicole Hutten en Ruben Dirksen. Een mooie aanleiding om aan hen het stokje door te geven.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×